Djurens tänder

 

Det är viktigt att sköta ditt djurs tänder för att minimera framtida tandproblem. Här presenteras olika produkter för att sköta din katt eller din hunds tänder som vi har varit i kontakt med. På nätet hittar du ett brett sortiment av produkter för att sköta ditt djurs tänder. Men även veterinärer och din lokala djurbutik brukar ha vissa produkter hemma. Dock är min erfarenhet att många lokala butiker inte har ett så brett sortiment av hälsoprodukter till husdjuren hemma. Därför handlar jag ofta dessa på nätet då leveranstiden är snabb.

Tandborste – QuadBrush

QuadBrush är en patenterad tandborste för katt och regelbunden tandborstning förebygger sjukdomar i tandköttet. Borstens utformning hjälper dig att hålla munnen öppen på din katt medan du borstar och de tre borstarna omsluter kattens tänder och borstar hela tandyta på en gång.  Tandborstningen går snabbare och det minska stressen för din katt. Läs mer om tandborsten till katt här!

Vi rekommenderar….

 

PlaqueOff Animal till både katt och hund

PlaqueOff animal innehåller algmjöl av havsalg och används till hund och katt för att motverka uppkomsten av plack och tandsten. Pulvret strös på maten 1 gång dagligen. Tips! Om djuret inte äter maten då detta är pålagt så blanda pulvret i något som ditt djur tycker extra mycket om (bara lite). Ta blandningen på en sked eller liknande och låt djuret slicka av detta. Läs mer här!

Tandkräm (Virbac)

Att borsta tänderna är viktigt för hunden och kattens munhälsa. Sjukdomar i munhålan kan leda till smärta, tandlossning samt andra följdsjukdomar i kroppen. Tandkärmen är enzymatisk, välsmakande tandkräm. Förebygger tandsten samt ger bättre munhälsa och andedräkt.

Stomodine LP antiseptisk mungel

Stomodine LP – (long period) är en naturligt antiseptisk mungele med smak av köttsmak för friskare tänder och tandkött. Gelen är lätt att stryka på tänder och tandkött . Vid en inflammationer i tandköttet, stryk ett tunt lager på tandköttet morgon och kväll. Gelen motverkar tandsten utan inslag av skadligt jod för sköldkörteln .

Stomodine intensiv mungel 30 ml tub

Stomodine Gel för effektiv munhygien före, under och efter olika behandlingar i munhålan så som borttagning av tandsten och tandutdragning hos hund och katt. Den är lätt att använda då hundar och katter tycker om köttsmaken. Kan även användas som korttidsbehandling av inflammerat tandkött.

Vet Aquadent flaska

Vet Aquadent är en lösning som ges i kattens och hunden dricksvatten för att motverka dålig andedräkt, rengöra munhålan samt hjälper till att motverka uppkomsten av tandsten. Kan användas som dagliga tandvård. då den enkel tillsätts till dricksvattnet

Hexarinse munskölj

Hexarinse är en antiseptisk munskölj för katt och hund, vilken kan användas före och efter tandstensborttagning. Hexarinse kan även användas som behandling vid tandköttsinflammation då den är bakteriedödande samt lindrar irritation i tandköttet. Används som behandling till djur med dålig andedräkt.

Aptus Bucadog

Aptus Bucadog är en enzymbaserad munhygienisk gel för hund, men vi har även använt den på katt. Bidrar till normala mikroflora samt förbättras andedräkten. Lätt att stryka på tänder och tandkött då hundarna gillar smaken. Jag brukar blanda den med Plaque Off till de katter som inte gillar Plaque Off. Då går det mycket bättre att stryka ut det på tänderna och på så sätt får katten även i sig Plaque Off.

www.sollvet.se, www.toshundapotek.se, www.veterinarbutiken.se

Lämna ett svar