Spela spel med familjen

Varför inte koppla av med familjen och spela ett spel tillsammans. Det kan bidra till mycket glädje och skratt. Varför inte variera familjens önskningar. Varva digitala spel med de traditionella brädspelen. Många av gårdagens klassiska brädspel finns i dag som digitala. Lär er av varandra. Ett exempel:
Ett klassiskt svenskt spel som funnits sedan 60-talet är ”Nya Bondespelet” och som släppt i flera uppdaterade utgåvor. Spelet går ut på att avancera från att äga ett torp till att äga ett slott. Detta görs genom att man sår olika grödor som sedan under spelvarvet gång växer till sig och skördas. Varje spelvarv representerar ett år och beroende på vilka grödor du satsar på så kommer du vid slutet av året ha olika mycket pengar att satsa på nästa års skörd. I det digitala Farmerama finns vissa likheter. Naturligtvis så går lättare att utöka ett digitalt.

Just nu kan du köpa Nya Bondespelet här:

Erfarenheter vid familjespel:
Den Dålig Förloraren
Om familjen spelar ett spel och om det finns barn med som ofta är dåliga förlorare och som ofta blir ledsna eller arga, försök då med följande.
Kom överens om att du spelar ett enkelt tärningsspel tio gånger med barnet. Det ska vara ett spel som går relativt fort att spela. Ni spelar spelet tio gånger i sträck och skriver upp varje gång vem som vinner. Var dock beredd på en del ledsna miner under spelets gång. Men ge inte upp, spela de tio gångerna för rent statistiskt så kommer du att vinna spelet hälften av gångerna och barnet hälften av gångerna. Men kanske kommer du att vara den som vinner de allra första omgångarna, så det är ytterst viktigt att ni fortsätter att spela alla tio gånger. Detta kan öka medvetenheten hos barnet och förmodligen så kommer barnet inte bli så ledset nästa gång det förlorar, då hela familjen sitter samlad för att spela ett brädspel eller ett digitalt spel. Naturligtvis så går tärningsspelet att bytas ut mot något annat enkelt brädspel eller digitalt spel. Kom dock i håg att det ska vara ett spel som är enkelt och där slumpen har stor betydelse.

 

Lämna ett svar