Försvarsspray och trygghetslarm på140 db- ett trygghetspaket som är skönt att ha!

Om du precis som jag känner dig otrygg så kanske detta är något för dig. Naturligtvis så hoppas vi på en värld där detta inte behövs. Men tills dess….

Ett av de minsta överfallslarmen, men med största ljudet! Det tjuter med hela 140dB och är litet nog att ha i nyckelknippan. Det finns även en inbyggd stark LED-lampa som aktiveras med tryckknapp, perfekt för att hitta saker i mörkret eller lysa upp vägen etc. En kort rem i en sprint dras ut från sidan för att aktivera larmet, tjuter så länge sprinten är ute. Larmet är slagtåligt och håller därmed för att tappas i marken och hårdare slag. En nyckelring för att kunna fästas i nycklarna om så önskas.

Bodyguard Knock Out är en nyutvecklad förbättrad försvarsspray med en ventil som ger en skarp, rak spraydusch på 2 meters håll. Sprayen förblindar genom ögonirritation och färgar för senare identifiering. Ett lagligt specialämne är tillsatt för ökat obehag. Sprayen har en ”kryllande” effekt vid kontakt med näsa och mun vilket ökar förövarens obehag och minskar hans möjlighet att inom några minuter genomföra överfall, rån, våldtäkt eller liknande. Vid eventuellt angrepp: 1. Rikta burkens munstycke mot angriparens ansikte och ögon. 2. Spraya hela burkens innehåll mot ögonen. Räckvidden är 2 meter.

Bär sprayen så att du lätt får fram den när det behövs, i ett praktiskt hölster av slitstark nylon med kardborre knäppning. Hölstret fästs enkelt med en knapp runt bältet och ger därmed lätt och snabb tillgång till sprayen. Hölstret passar till alla våra självförsvarssprayer förutom Dog Defense.

Hur jag använder min Bodyguard på burk självförsvarsspray

1. Undvik att hålla armen rakt ut framför dig när du ska spruta självförsvarsspray, vid tex ett överfall. Det kan dock verka vara det mest självklara: ”Jag har Bodyguard på burk kom inte närmare”. Men det ger angriparen möjlighet att ta Bodyguarden ifrån dig. Det är mycket smartare att ta ett steg bakåt, bort från angriparen, vilket ger dig tid att samla förnuftet, och se målet för sprutningen i ansiktet.

2. Skrik ”Stop”, ”Hjälp” eller ”POLIS”! Att göra detta kommer direkt förvirra din angripare och ger dig lite extra tid, en välbehövlig fördel. Samtidigt som du ropar kan du höja din arm och spraya angriparen i ansiktet.

3. Håll ögonen på ditt mål i alla lägen. Detta kommer troligtvis vara ett skrämmande ögonblick men håll ögonen på din angripare så väl som på din Bodyguard på burk.

4. Spring iväg om det är möjligt, Bodyguard på burk är ett avskräckande hjälpmedel, inte alltid en lösning.
Sprutar du spray i angriparens ögon kommer det att ge dig välbehövd tid att fly och möjliggöra senare gripande och identifiering (rödfärgen medger identifiering) av gärningsmannen.
5. I alla lägen ska du skrika riktigt högt och (om du blivit fasttagen) kämpa emot så mycket du kan – det påkallar omgivningens uppmärksamhet och ökar dina chanser, enligt tillgänglig statistik!

Bodyguard sprayen har en hållbarhet på 2-3 år. Men det kan vara klokt att byta ut din Bodyguard på burk en gång om året. Sedan kan du använda din gamla Bodyguard på burk som ett träningsredskap. Är du förberedd på hur sprayen fungerar och vet hur du ska använda den ökar du dina chanser vid ett eventuellt överfall. Hitta en ansiktsbild på nätet och skriv ut den som en helsida (A4). Sätt upp bilden på ett träd eller ett staket med huvudet högt. Se till att vistas i vindriktningen och spruta mot målet. Prova 1-2 sprut åt gången.

Mer om självförvar kan du läsa här.
Självförsvarsguide del 1 – Motstånd lönar sig
Självförsvarsguide del 2 – Öka din medvetenhet
Självförsvarsguide del 3 – Förbered dig på rädsla

Självförsvarsguide del 4 – Saker du bör undvika
Självförsvarsguide – del 5 – Tag dig ur en farlig eller kränkande situation utan våld
Självförsvarsguide – del 6 – Verbala strategier
Självförsvarsguide – del 7 – Speciella platser
Självförsvarsguide – del 8 – Ta dig ur en farlig situation med våld
Självförsvarsguide – del 9 – VAPEN

Lämna ett svar