GI-Lasagne med keso

Ca 2 portioner ( grädda ca 20 minuter i 225 grader (eller tills den har fått färg)).

Proteinkälla: 250 g färs av kyckling, nöt eller Quorn
Långsamma kolhydrater: 1 auberginer skivad på längden, 0,5 gul lök, 1- 2 vitlöksklyftor,
ca 200 g tomater (hela som man mosar själv) eller egen tomatsås av kvisttomater
Kryddor: 0,5-1 tsk torkade örter, 1 lagerblad, 1tsk torkad basilika oregano, salt och svartpeppar
Fett:
0,5 tsk smör till form, 1,5 msk olivolja, keso 250 g, 0,5dl  grädde, riven mozzarella ca 75 g

Bryn auberginer-skivorna i olja, någon minut per sida och strö på torkade örter och lägg upp på ett fat. Stek sedan färsen och vänd ner mosade tomater, lagerblad och örter. Smaksätt med salt och peppar och låt koka i cirka 10 minuter. Lägg ett lager med aubergineskivor på botten i en form och lägg på köttfärssås. Fördela hälften av keson över. Lägg på ytterligare ett lager av de tre ingredienserna. Avsluta med ett lager aubergineskivor och häll över grädden samt strö över mozzarella.

Lämna ett svar