Västerbottenroyal med grön buljong

2 portioner

Royal 1 dl grädde 50 gram riven västerbottenost 2 äggulor salt, muskot Koka upp grädden, lägg i osten samt ta av kastrullen från plattan. Rör tills osten har smält. Tillsätt äggulor under vispning tillsammans med salt och muskot. Häll upp i smorda formar och baka i 100 grader i ca 30 minuter eller då royalen har stannat. Vårbuljong 100 gram goda gröna blad 0,5 schalottenlök 0,5 hackad vitlöksklyfta Olja att steka i 3 dl kycklingbuljong salt, peppar och citron Vårbuljong Koka upp saltat vatten och blanchera örterna, sila o skölj omedelbart i kallt vatten. Fras schalottenlök och vitlök på låg värme i lite olja. Tillsätt kycklingbuljong efter hand. Salta, peppra och pressa i citron. Servera omedelbart. Gott!
Full koll / portion E=energi 372 Kcal P=protein 9 gram F=fett 10 gram K=kolhydrater 7 gram

Lämna ett svar