Recept – Till bords

Middagstips

Sugen på att testa annan fisk än den du brukar? I så fall ska du testa Mulle. Passar bra både som lunch & middag. Ska serveras varm men inte het! Recept av Garry Dawson, stjärnkock på Comwell Kellers Park i Vejle samt uppträder i det populära BBC programmet “Ready Steady, Cook”. Du behöver: Rödmullefiléer, Romansallad, Vita bönor, Olivolja, Salt & Peppar, Hackad gräslök, Saltad torsk brandade (mousse) eller rökt fiskpaté (tex makrill), Piquillopaprikor, citron & färska örter. Läs mer här.

Ostkaka

Hittade denna fina sida idag på nätet. Jonnas recept. Klicka på bilden så kommer du dit.

Ostkaka från ett omklädningsrum…Ostkaka med filmjölk:

Koka upp 2 l mjölk  (3%), vispa i 1 l rumstempererad filmjölk (3%). Låt stå ett tag. Sila, ta vara på ostmassan. Vispa ihop 3 dl grädde, 3 ägg, 2 msk vetemjöl, 3/4 dl socker, 2 rivna bittermandlar samt 1 dl skållad och hackad sötmandel. Blanda med den silade massan. Häll i smord form. Grädda (nederst) i 175 grader 30-40 minuter. Täck ev med folie.

Hittade även detta mumsiga recept hos jonnasrecept.blogspot.se. Klicka på receptet så kommer du till Jonnas hemsida. Jag kommer i alla fall att flitigt besöka denna sida. 🙂

 

Receptlänkar till hälsosam mat med lågt Glykemiskt index

Rawfood eller hälsococtails

Fler inlägg på recept

[display-posts category=”recept” posts_per_page=”-1″ include_excerpt=”true” image_size=”thumbnail” order=”ASC” orderby=”title” ]

Tillbaka till ”I köket, recept och tips”