Vätskeerättning till katt – egen eller köpt

NutrisalRecept på vätskeersättning till katt

Viktigt för att hjälpa katten att bibehålla rätt elektrolytbalans vid t.ex diareer eller vid annan sjukdom. Till en fullvuxen katt på ca 4 kg och som inte äter får man räkna med att den behöver ca 240 ml/ dygn (40-60 ml per kilo katt/ ) dvs 10-15 ml/timme. Det är viktigt att den får lite åt gången och väldigt ofta. Kom i håg att alltid uppsöka veterinär då din katt är sjuk. Risk finnas att njurarna tar skada om din katt torkar ut och då är det allvarligt. Vi har dock lyckats att rädda våra katter vid ett antal tillfällen med hjälp av denna vätskeersättning. Både innan och efter veterinärbesök. En sjuk katt kan ha problem att vilja äta efter en veterinärvårdsvistelse, dvs innan matlusten har kommit tillbaka ordentligt och då är det kanon att få i den vätskeersättning.

Kom dock ihåg att om allmäntillståndet snabbt försämras så kontakta då din veterinär omedelbart. En katt kan alltid få en vätskedepå påfyllt, i form av en spruta i nacken där den buffrade vätskan sedan långsamt kommer att förbrukas.

1 msk druvsocker (eller honung)
½ tsk salt
½ liter vatten

Koka upp vattnet. Blanda i ingredienserna och låt svalna.

Nutrisal är ett vätskeersättningspulver du kan köpa och ha hemma till din katt eller hund. Tyvärr har inte alla apotek i butik detta i lager men jag har skickat efter detta i nätbutiken.

Lämna ett svar