Rödmulle med sallad och vita bönor

Sugen på att testa annan fisk än den du brukar? I så fall ska du testa Mulle. Passar bra både som lunch & middag. Ska serveras varm men inte het! Recept av Garry Dawson, stjärnkock på Comwell Kellers Park i Vejle samt uppträder i det populära BBC programmet ”Ready Steady, Cook”. Du behöver: Rödmullefiléer, Romansallad, Vita bönor, Olivolja, Salt & Peppar, Hackad gräslök, Saltad torsk brandade (mousse) eller rökt fiskpaté (tex makrill), Piquillopaprikor, citron & färska örter.

Skölj & torka Rödmullefiléer – ställ åt sidan. Koka vita bönor i vatten med örter tills de har mjuknat. Tvätta & skär romansallad i ätstora bitar – ställ åt sidan. Ta Piquillopaprikan ur burken och skär av ändarna. Fyll upp med torskbrandade eller den rökta fiskpatén. Ställ den i rumstemperatur. Häll oilvolja i en liten stekpanna & tillsätt de vita bönorna. Lägg därefter i salladen & dra den från värmen. Låt salladen krympa, men var försiktig med värmen då den ska behålla konsistensen. Värmen får ej heller förstöra smaken av olivoljan. Lägg fiskfiléerna i en het stekpanna & bryn dem 2 minuter / sida. Ta ur dem ur pannan, salta, peppra & droppa över citron. Tillsätt den hackade gräslöken till bönorna & oljan & lägg upp det hela på tallriken. Lägg därefter upp paprikorna på tallriken med snittytan neråt & placera fiken ovanpå salladen & bönblandningen. Avsluta med att toppa med god balsamicovinäger.


Recept från i Forms ” Spa och Njutning.

Lämna ett svar