Så får du dina torra läppar vackra

Sensuella läpparVårda dina läppar så att de blir fuktiga, sensuella och kyssäkta!

Det är vinter & säsong för kyssar under misteln. Tyvärr är det också säsong med kall utomhusluft, torr inomhusluft, förkylningar & därmed nariga läppar. 🙁 Men låt inte torra spruckna läppar förstöra allt det roliga. 🙂

Här är 4  tips för att hålla dina läppar  mjuka hela vintern!

1. Slicka inte på dina läppar. Till skillnad från resten av huden, så har dina läppar inte några körtlar för att hålla dem återfuktade.  Det kan vara frestande att slicka på dem, men när saliven torkar så torkar det ut läpparna ännu mer. Det finns även syror i saliven som kan irritera dina torra läppar ytterligare. Motstå även att riva av fjällande hud. Detta kan orsaka ytterligare skador och bromsa läkningsprocessen.

2. Använd alltid läppbalsam. Ett oljebaserat läppbalsam skyddar dina läppar från det kalla vädret och värmen inomhus. Det hjälper till att kapsla in fukt och skydda eventuella sprickor från ytterligare skador. Om du ska vara utomhus under en längre tid, se till att du använder läppbalsamet ofta. Kom ihåg att använda ett läppbalsam som har SPF-skydd för att skydda dina läppar från de skadliga effekterna av solen. Du kan även göra ditt egna läppbalsam av kokosolja som inte har blekts, raffinerade eller bearbetas. Kokosolja blir flytande vid 77 grader. Smörj alltid läpparna innan du går och lägger dig.

3.  Se till att du dricker tillräckligt med vätska, d.v.s mycket rent, filtrerat vatten eller källvatten hela dagen. Det som gynnar huden, inklusive läpparna. Ät mycket frukt eftersom de har hög fukthalt. Vattnet kommer att återfukta dig inifrån och hålla dina läppar våta på utsidan .Du kan också hålla luften i ditt hem fuktigare genom att använda en luftfuktare.

4 . Andas genom näsan. Om du andas genom munnen kan det orsaka torrhet i på och i dina läppar.

Lämna ett svar