Melodifestivalen 2015

Den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2015 är avklarad och vi har nu hört alla de 28 bidragen i årets melodifestival, vara åtta har gått direkt till finalen i Friends Arena den 14 mars 2015. Helt klart blev min favorit det allra sista framförda numret med Måns Zelmerlöw och låten Heroes. Suveränt! Heja Måns!

Nu kvarstår den femte tävlingen, ”en andra chans”, för de åtta artister som kom på tredje och fjärde plats i de fyra deltävlingarna. Andra chansen kommer att sändas nu på lördag den 7 mars, där de fyra sista finalisterna kommer att röstas fram. De åtta artister i ”andra chansen” är: Anderas Weise med ”Bring Out The Fire”, Linus Svenning med ”Forever Starts Today”, Hasse Andersson med ”Guld och gröna skogar”,  Kirstin Amparo med ”I See You”, Dolly Style med ”Hello Hi”, Dinah Nah med ”Make Me (La La La)”,  Behrang Miri feat & Victor Crone med ”Det rår vi inte för”, Samir och Viktor med ”Groupie”.

Dessa åtta artister är hittills klara som finalister:
Jessica Andersson med ”Can’t Hurt Me Now”, Eric Saade med ”Sting”, Mariette med ”Don’t Stop Believing”, Magnus Carlsson med ”Möt mig i Gamla stan”, Isa med ”Don’t Stop”, Jon Henrik Fjällgren med ”Jag är fri (Manne Liem Frije)”,JTR med ”Building It Up”,Måns Zelmerlöw med ”Heroes”.

I 55 år har Sverige tagit fram en finalist till Eurovision Song Contest, som för övrigt  kommer att bli den 60:e upplagan av musiktävlingen. Tävlingen pågår den 19, 21 och 23 maj i Wien i Österrike efter att Conchita Wurst vann med låten ”Rise Like a Phoenix” i Eurovision Song Contest 2014.

 

Lämna ett svar