Tona håret med balsam med färg

Maria nilaAtt färga utan att färga…

Ibland så vill jag ge min hårfärg en liten extra färgbomb utan att för den skull tona eller färga håret. Då köper jag ett balsam eller ett schampo med färgpigment som jag masserar in noga i mitt hår. Det fina med detta, är att du kan få lite ny härlig färg som endast sitter i några tvättar. Naturligtvis beror det på hur blond du är & hur länge färgpigmentet får sitta kvar i ditt hår. Jag föredrar balsam eller som det heter colour mask. Är du osäker så blanda det färgade balsamet med ett ofärgat balsam eller inpackning innan för att testa intensiteten. Alternativ så kan du blanda olika nyanser med varandra. Du kan alltid testa  på en liten test i nacken innan du applicerar in färgen i hela håret. Kom i håg att alltid börja med applicering av färg uppe på hjässan där håret är som friskast. Arbeta dig sedan ut längs topparna. Är håret mycket torrt i ändarna så rekommenderar jag att du gör en hårinpackning innan all infärgning för att undvika ojämnheter då torrt hår drar åt sig mer pigment av färgen. En tumregel är, att alltid ha minst verkningstid på de torraste ställena i håret. När så allt hår är täckt av färg, ta gärna lite, lite vatten och arbeta in i håret för att på så sätt färga in eventuella delar som inte har fått färg. kamma igenom håret & låt verka allt i från ett par minuter till en halvtimma. Täck gärna huvudet med plast eller en badmössa. Skölj därefter mycket noga. Använd alltid plasthandskar för att undvika infärgning av naglar.

Maria Nila Colour Masque Burnt Orange är min absoluta favorit!  🙂

Color maskEtt annat märke är Color Mask. Jag brukar ibland blanda Maria Nila Colour Masque Burnt Orange och Color Masks färg Mandarin för att få en mer intensiv färg. 🙂 Lycka till…

Håret får väldigt mycket glans av detta. Är du riktigt blond så kan du använda Maria Nila Colour Masque Molton Blonde som är en härlig inpackning med guldiga toner som fräschar upp din hårfärg och bevarar dess glans enkelt och snabbt. Den är dessutom skonsam och har en vårdande effekt. Du hittar även den här.

MacadmiaMacadamia Natural

Viktigt är att komma ihåg att alltid vårda sitt hår med bra produkter. Denna serie har en fantastisk oljeinpackning som är underbar och dessutom luktar himmelskt!

Klicka på bilderna eller länkarna så kommer du till en bra återförsäljare. 🙂

 

Lämna ett svar