8 enkla steg till en perfekt ögonmakeup….

8 enkla steg till en perfekt ögonmakeup….

1. Förbered din makeup med att applicera en concealer under dina ögon.
En concealer döljer eventuell blåaktiga kärl eller eventuell missfärgning under dina ögon. För att täcka mörka ringar under ögonen placerar du tre punkter av concealer under varje öga.En punkt vid det inre hörnet, en mitt under pupillen samt en punkt vid ytterkanten av ögat. Sudda därefter med små lätta tryck ut concealern med hjälp av ringfingret tills concealern har smällt samman med din hy. Ringfingret ska alltid användas, då du jobbar med krämer under dina ögon, eftersom detta finger inte trycker så hårt.

2. Applicera en fixerande ögonkräm som gör att din ögonskugga sitter på plats.
Utan korrekt grund kommer din ögonskugga troligen bilda tjocka linjer på ditt ögonlock.

3. Därefter applicerar du en eyeliner eller kajal.
Mörka ögonskuggor fungerar bra som eyeliner. Blöt en snedskuren borste och doppa i den mörka ögonskuggan. Dra en linje på ögonlocken så nära de övre fransarna som möjligt, från det inre hörnet till det yttre hörnet. Följ efter med en linje på nedre fransraden, men bara från mitten av ögat ut. Sudda den nedersta raden med en tops eller ett finger för att inte få en hård linje. För en lite ”rökigare” ögonmakeup använder du en borste för att klappa i en mörk ögonskugga längs det övre ögonlocket och dess eyeliner. Gör samma sak längs den undre fransraden. Du ska inte ha skarpa linjer utan en lite ”smetigare” look.

4. Lägg sedan på en ögonskugga,
Det får gärna vara  en tre-tonad skugga för att skapa en mer dramatisk effekt. Låt tonerna smälta in i varandra som en regnbåge. Använd en eller två nyanser för en sofistikerad lite mer diskret look eller kombinera alla tre nyanserna för en mer intensiv blick. Låt färgintensiteten vara ljusare på dagen och intensivare på kvällen.
Alternativ A. Börja med en ljus färg gärna en färg som nästan matchar dina ögonlock. Sopa färgen över hela ögonlocket och upp till din ögonbrynsbenet. Följ därefter upp med mellan färgen över hela ögonlocket och avsluta med den mörkare färg i globlinjen. Sudda ihop färgerna med en spetsig applikator så att inga linjer finns mellan de tre nyanserna.
Alternativ B.
Dela upp ögat i tre sektioner. Använd sedan en rund applikator för att applicera en ljus färg i ögonvrån, den mellan färgen på mitten av ögonlocket och den mörkare färgen i ytterkanten av ögat. Använd därefter en spetsigt formad applikator för att sudda ut linjerna så att inga linjer finns mellan de tre nyanserna mellan nyanserna.

För att skapa en intensiv blick. Låt färgen även fortsätta ner en lien bit i ytterkanten av ögat, ner längs den under fransraden eller skapa en intensiv block med en kohlpenna.

5. Liva upp ögonen med en highlighter* i inre ögonvrån.
Tryck ett finger eller en hård applikator i den ljusa ögonskuggan och tryck sedan in den i inre ögonvrån där det övre ögonlocket möter botten locket.
* En mycket ljus ögonskugga, ofta vit eller beige och gärna något glansig. Ex. Yves Saint Laurents Touche Eclat.
6. Highlighta din panna.
Ta samma ljusa ögonskugga och tryck den på din ögonbrynsbenet, med fokus på mitten av pannan och utåt. Sudda ut med fingret.
7. Böj dina ögonfransarna med hjälp av en ögonfransböjare.
Böj försiktigt dina ögonfransar med detta verktyg men var försiktig så att du inte bryter av fransarna. Förr i tiden använde man en tesked för att böja till fransarna.  Make Up artist Mikael Nilsson från FACE visar här hur du använder en tesked för att böja dina fransar.

8. Avsluta med att applicera mascara.
Applicera genom att dra staven med borsten på botten av fransar och vicka fram och tillbaka. Följ upp med ytterligare några svep.


OBS! Bär du Glasögon så försvinner lite av sminket, så lägg gärna en lite starkare makeup än du tänkt dig.

 

En reaktion på “8 enkla steg till en perfekt ögonmakeup….

  1. Pingback: 8 enkla steg till en perfekt ögonmakeup! | Merfrihet.se

Lämna ett svar