I köket, recept och tips

Viktigt är att använda rätt produkter och att ha roligt i köket…

I köket
Hushållsprodukter

Kryddor
Alpnaering

Matvaror
Till Länkar om mat och matvanor!

Livsmedelsverket har satt ihop fem råd som hjälper dig att äta hälsosamt:

  • Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.
  • Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.
  • Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.
  • Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan.
  • Använd gärna flytande margarin (eftersom det är mer olja i) eller olja i matlagningen.

Maten har stor betydelse för vår hälsa och prestationsförmåga, både på kort och lång sikt. Ohälsosamma matvanor och ett stillasittande liv bidrar till att vi blir sjuka och..Läs mer här. Maten och vår hälsa – mat och näring…

Fler Recept & länkar hittar du här: Recept – Till bords


Fler inlägg på recept

[display-posts category=”recept” posts_per_page=”-1″ include_excerpt=”true” image_size=”thumbnail” order=”ASC” orderby=”title” ]

Äldre inlägg

Enligt nyttigt.nu så präglas 2011 av strävan efter det naturliga det vill säga av naturliga råvaror och naturliga tillagningssätt.