Husdjuren

Det är många av oss som har husdjur. Vi har katter men har tidigare haft hund. I dag finns det många webbshoppar som säljer artiklar till våra husdjur. Här kommer vi att presentera de olika saker vi testar samt samla diverse material om våra husdjur som kan vara bra att ha.

Aktuellt

 • Adventskalender till djuren hos Zooplus. Klicka här nere så kommer du dit

 • Hittade ny butik på nätet… Prenumerera på foder & få första säcken gratis….
Supercat Sweden säljer produkter för katt och kattägare med personlig stil och kvalité!

2013-10-17 Ny butik funnen på nätet. Om du klickar på annonsen här nere, så får du hela 10% vid ditt första köp. Det är väl kanon! Här får du dessutom:
– Fri frakt vid köp från 499 kronor
– Leverans inom 2-5 arbetsdagar
– 5% rabatt på beställningar över 900 kronor
– Du får rabatt om du är ny kund om du klickar på annonsen här nere.
– Du kan betala med kreditkort eller med banköverföring

Nya kattungar 2103

Bra kattsele

Läs mer om denna kattsele & vart du kan hitta den genom att klicka på bilden.

 

 • Kattmyntamöss till förmån för hemlösa katter

Här på denna FB-sida kan du köp hemgjorda kattmyntamöss! Pengarna går till behövande katter. Själv har min familj beställt 9 stycken möss till en kostnad av bara 144 kr. Bilder på våra möss kommer att publicera lite senare här på sidan samt på Vi som gillar alla djurs FB-sida. Vill du också hjälpa till? Klicka då in på Kattmyntamöss till förmån för hemlösa katter du också! Bilderna är från deras FB-sida.

kattmyntamoss

Trasa liten

Länkar och inlägg

 • Varför ID-märka

  En ID-märkning med hjälp av en tatuering är ett synligt sätt att visa att katten tillhör någon. Ett chip syns inte. Dock kan en tatueringen på mycket ljusa katter lysa igenom örat något, vilket inte alltid är så snyggt. Å andra sidan syns inte tatueringen om katten blir allvarligt skadad vid örat där tatueringen finns, eller så kan tatueringen blekna med tiden. Inte heller syns tatueringen så bra på riktigt mörka katter. Så för och nackdelar finns… Läs mer här!

 • Att sköta djurens tänder. Här kommer lite förslag på produkter som jag och några av mina vänner har använt på våra djur. Det är viktigt att sköta ditt djurs tänder för att minimera framtida tandproblem. Här presenteras olika produkter för att sköta din katt eller din hunds tänder som vi har varit i kontakt med. På nätet hittar du ett brett sortiment av…Läs mer här!
 • Jag köpte ett ”julträd” på IKEA – YRSNÖ CHRISTMASTREE, och gjorde en mobil kattleksak. 🙂 Jag dekorerade trädet Yrsnö Christmastree med lite kattleksaker jag hade hemma. Det blev en väldigt uppskattad kattleksak åt de små liven. De lekte i flera timmar….se resultatet här…Kattleksaker
 • Din katt äter inte. Den är totalt ointresserad av alla de godsaker du erbjuder den och det börjar synas på allmäntillståndet… Läs mer här: Vad gör jag när katten inte äter?
 • Det är viktigt att din katt har en bra vätskebalans, har den inte det är det fara. Du kan rädda ditt liv på din katt genom att få i den vätska men den måste också innehålla energi och salt. Du kan se till att alltid ha en färdig produkt hemma men du kan även göra en själv. Bra vätskeersättning att köpa hittar du här.
 • Djurförsäkring – Vi som har djur vet ju att det faktiskt händer att våra djur blir sjuka. Att besöka en veterinär dessa gånger blir ofta mycket kostsamt. Se därför till att du har ditt djur försäkrat, för då slipper du tveka då du verkligen behöver åka in akut till en veterinär. Våra erfarenhet säger oss, att det är absolut nödvändigt med en djurförsäkring. Läs mer om djurförsäkringar här.
 • När våra älskade husdjur blir stressade så mår de riktigt dåligt. De kan sluta att äta eller så kryper de in någon stans och gömmer sig. Till skillnad från oss människor så förstår de inte att de måste äta för att överleva. Läs mer om Lugnande medel speciellt framtaget till katt och hund här.
 • Det är många som har husdjur och som vill att de ska kunna ta en nypa frisk luft med jämna mellanrum. Bor du högt upp i ett hus så är ju balkongen alltid en möjlighet. Här hittar du bra saker till en Kattsäker balkong.
 • Vi har länge gett våra djur Glukosamin som tillskott både för att stärka leder och slemhinnorna hos en av våra katter där vi har sett ett bra resultat. Numera har vi även gått över till att ge våra djur en produkt som innehåller MSM. Läs mer om Ledbesvär här.
 •  Giftinformation katt  – visste du att choklad är giftigt för din katt. Vi får ju ofta höra att choklad är dödligt för hund Läs mer varför Choklad, te, kaffe och andra koffein- och kakaokällor mm är så giftigt för din katt. Läs mer om vad som är Giftigt för din katt här,
 • Om något ändå händer…

  • Kontakta veterinär/djursjukhus om det är brådskande eller om ditt djur är allmänpåverkat.
  • Sjukvårdsupplysning för djur jourtid:
   Agria tel: 0900-100 51 61 (vardagar 16.00 – 24.00, helger 07.00 – 24.00)
   Samtalet kostar 60 kr
  • Läkemedelsupplysningen 0771 – 46 70 10  Öppet vardagar kl 08.00 – 20.00.

   

  Naturlig föda till katter – BARF har, sitt konstiga namn till trots, ingenting alls att göra med uppstötningar. BARF står för Biologiskt Anpassad Rå Föda, Biologically Appropriate Raw Food, Bones And Raw Food etc. Att utfodra sina djur enligt BARF kan också kallas the prey model, natural feeding mm. hittar du här!

Bara för min katt…

Fler inlägg om våra små vänner husdjuren
[display-posts wrapper=”div” category=”husdjur” posts_per_page=”-1″ include_excerpt=”true” image_size=”thumbnail” order=”ASC” orderby=”title” ]

Äldre inlägg

Fin Adventskalender till dina djur hittar du hos zooplus. Klicka på bilden för att läsa mer om hur du kommer du dit. 🙂
Julkalender for djur

Tigerns dag den 5/2 Bli Tigerfadder. Se videon här!

Lämna ett svar